De Mediaclub

 Zinvolle dagactiviteit en ondersteuning

 

Informatie voor gemeenten WMO, Begeleiders en PGB houders

 

Organisatie

De Mediaclub is een divisie van Green Valley Media en biedt dagactiviteit en begeleiding aan mensen die ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen met autisme, PDDNOS, ADHD, LVB of een niet aangeboren hersenletsel. (vanuit de WLZ, ZIN, en of middels een PGB). Maar ook aan mensen die vanuit de UWV moeten voldoen aan de participatie wetgeving. (WMO gemeente). 

Bereikbaarheid

De Mediaclub ligt op een mooie inspiratievolle plek te midden van de bossen vlakbij Oosterbeek op het bedrijven terrein van Arnhems Buiten. De Mediaclub is gevestigd aan de Utrechtseweg 310, gebouw B30 te Arnhem. Maak gerust een afspraak voor een kennismaking. 

Missie

Fotografie, film/video en muziek zijn doelmatige middelen om via moderne media zelfexpressie te stimuleren en gevoelsuitingen verder te ontwikkelen. De beleving bij het tot stand komen van die ene prachtige foto, film of een klinkende muziekcompositie, zijn emoties, die diep van binnen beroeren en ervaren worden. Deze bewustwording onderschrijft onze doelstelling.

Maatschappelijke Doelstellingen

– Ontdekken binnen je mogelijkheden wie je bent en wat je allemaal wel kan.

– Het vergroten van zelfvertrouwen en weerbaarheid.

– Gemotiveerd zijn en blijven om naar zichzelf te kijken en creatieve vaardigheden te leren.

– In staat zijn om in een groepje te functioneren en de onderlinge chemie te ervaren.

– Sociale redzaamheid vergroten en sociale vaardigheden meer en meer eigen maken

– Zelfstandiger kunnen participeren in de maatschappij met meer regie over het eigen leven.

– Leren aanbrengen van structuur en zinvol bezig zijn.

– Verbeteren van het oriëntatie vermogen en geheugen.

_ Leren en werken op eigen tempo en niveau. de tijd nemen om informatie te verwerken.

Levensgeluk door zinvolle dag invulling

Wij dragen de visie uit dat ieder mens ondanks zijn of haar handicap of diagnose uniek is. Binnen ieders mogelijkheden ligt het gegeven iets te doen of iemand te zijn wat het leven de moeite waard maakt.Te komen tot deze uitdaging en het leren achterhalen van deze mogelijkheden, ontdekken van je talenten, wie je bent en waar jij eigenwaarde en zelfvertrouwen uit haalt is een van de pijlers waar de Mediaclub op is gebaseerd.

Wij leggen graag de nadruk op Zinvol Bezig zijn en het vinden van dat doel, talent en je mogelijkheden door middel van creatieve activiteiten wat bij mensen de eigen innerlijke kracht stimuleert waardoor ze weer meer plezier en geluk ervaren.

Leer/stage trajecten via activerend werk

De Mediaclub biedt ook 3 leerstage trajecten aan via Activerend werk. Hierbij kun je leren wat het vak van fotograaf, muziekproducer of video/filmbewerker (editor) inhoudt.

zie meer info hierover bij leren en werken bij de Mediaclub en de website van activerend Werk.


Beleidsprotocol De Mediaclub is hieronder te downloaden. 

Beleidsprotocol De Mediaclub